Osmanlı İmparatorluğu Bayrağı - Osmanlı Devleti Bayrağı - Orjinal

ORJİNAL OSMANLI İMAPARATORLUĞU BAYRAĞI - OSMANLI DEVLETİ BAYRAĞI

Osmanlı İmparatorluğu 1844 öncesi ve 1844 sonrası olmak üzere iki ayrı bayrak kullanmıştır. Aşağıda Tam Orjinal Bayrak görseli ve Orjinal Bayrak yer almaktadır. Firmamızdan bu bayrakları daimi olarak temin edebilirsiniz. Totan veya parakende olarak satın alabilirsiniz. Biraz bilgi vermemiz gerekirse; Osmanlılar, kuruldukları yıllardan itibaren çok sayıda ve çeşitli renklerde bayraklar kullanmışlardır. Bunların sayısı başlangıçta dört iken 16. yüzyılda yediye çıkmıştır. Bunlar arasında beyaz, kırmızı (al), yeşil, yeşil-kırmızı ve sarı-kırmızı renkli bayraklar vardı. Bayrakların üzerindeki alametler de bayrağa göre çok çeşitlilik göstermiştir. Osmanlı bayraklarındaki en mühim alametler Zülfikar kılıcı, hilal, yıldız ve güneş olarak görülmektedir.

Osmanlı İmparatorluğu Bayrakları firmamız tarafından imal edilip üretilmektedir. Firmamızdan daimi olarak temini mümkündür. Kaliteli olarak imal edilmektedir. 

1844 SONRASI OSMANLI İMPARATORLUĞU BAYRAĞI ► ORJİNAL BAYRAK

1844 SONRASI KABUL EDİLEN OSMANLI İMPARATORLUĞU BAYRAĞI ► ORJİNAL BAYRAK

 

 

1844 ÖNCESİ OSMANLI İMPARATORLUĞU BAYRAĞI ► ORJİNAL BAYRAK

1844 ÖNCESİ KABUL EDİLEN OSMANLI İMPARATORLUĞU BAYRAĞI ► ORJİNAL BAYRAK

 

Ay yıldızlı al bayrağa gelince günümüzde de kullanılan bu ay yıldızlı bayrağın ilk şekli III. Selim (1789-1807) devrinde hilale sekiz köşeli yıldız ilave edilmesiyle ortaya çıktı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) devrinde ise yıldız beş köşeli olarak değiştirildi. Bu bayrağın 19. asırdan itibaren Osmanlı Devleti’nin millî bayrağı olduğu bilinmektedir.
Osmanlı Devleti tarih sahnesinden çekildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Osmanlı bayrağını aynen benimsemiş fakat ölçülerinde bazı ufak değişiklikler yapmıştır. Günümüzde Osmanlı’nın hakim olduğu sahalarda kurulan devletlerden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir ve Tunus da değişik formlarda ay yıldızlı bayraklar kullanmaktadır. Büyük ihtimalle Osmanlı’dan ve Türkiye’den esinlenerek farklı şekil ve tarzlarda olmak üzere ay yıldızlı bayrak kullanan ülkeler şunlardır: Komorlar, Malezya, Moritanya, Özbekistan, Pakistan, Singapur, Türkmenistan.

1922'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından saltanatın kaldırılması üzerine halifeye mahsus olarak, yeşil zemin ortasında sekiz suali beyaz bir güneş içindeki saltanata mahsus bayrak kaldırıldı ve kırmızı zeminde beyaz ay yıldızı ihtiva eden sancak kabul edildi. Cumhuriyet idaresinin kurulmasından ve halifeliğin kaldırılmasından sonra 25 Teşrin-i Evvel 1925'de bir sancak talimatnamesi çıkarılarak, harp ve ticaret gemileri hakkında muayyen esaslar kabul olundu. 29 Mayıs 1936 tarih ve 2994 sayılı Kanunla Türk Bayrağı’nın şekli ve ölçüleri kesin bir şekilde tespit edildi. 28 Temmuz 1937 tarih ve 2/7175 sayılı Kararnameye ilişik 45 maddelik bir tüzük ( Türk Bayrağı Nizamnamesi ) ile de Türk Bayrağı'nın kullanılışı kural altına alındı.

 

29 Mayıs 1936 2994 SAYILI TÜRK BAYRAĞI KANUNU BAYRAĞIMIZIN SON HALİ

Eski Türk Devletleri Bayrakları - Osmanlı Devlet Bayrakları

 

 

Hoşgeldiniz

Değerli müşterimiz, web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizler için hazırlanan bu sitede firmamıza ait ürünler yer almaktadır. Kaliteye özen vererek ürettiğimiz ürünlerin listesini 'Ürünlerimiz' menusunden bulabilirsiniz. Bu vesile ile ilginize teşekkür eder, siz değerli müşterilerimizle çalışma istek ve arzumuzu saygı ile belirtiriz. Mehmet BOZDEMİR ( Yönetim Kurulu Başkanı )

Ödeme Yap

Mail Order Formu

Siparis Formu

Biz Sizi Arayalım

Foto Galeri

Video Galeri

Anasayfam Yap Anasayfam Yap Anasayfam Yap